Degustační večeře Sardinie v Osteria Da Clara Několikachodová večeře ze Sardinie s víny z ostrova
12. října 2023 (čtvrtek) od 18:30 Vás zveme na večeři o několika sardských chodech, párovaných s víny ze známého ostrova Sardinie, do vyhlášené restaurace Osteria Da Clara na pomezí Vršovic a Vinohrad. V listopadu loňského roku se restaurace znovu otevřela pod novým majitelem Jiřím Kovaříkem, který je zároveň i šéfkuchařem.
Ve spolupráci s restaurací vám přinášíme první z řady chystaných zážitkových večeří! Máte se na co těšit :-)
Kategorie: | Degustační akce |
---|---|
Region: | Sardínie |
Země původu: | Itálie |
Ve spolupráci se skvělou Osteria Da Clara a jejím majitelem a šéfkuchařem v jedné osobě Jiřím Kovaříkem vám nabízíme zážitkový večer s 4chodovou degustační večeří a italskými víny, ke kterým jsme spolu s Jirkou pečlivě vybírali jednotlivé chody přímo typické pro Sardinii a ty se samozřejmě krásně snoubí s vybranými víny.
Tentokrát vám představíme a společně ochutnáme vína z ostrova Sardinie.
Z tohoto regionu dovážíme vína z vinařství Cantina di Santadi a Agricola Punica - tato vinařství patří TOP v oblasti a sbírají řadu ocenění nejen na italské půdě, ale především v mezinárodní konkurenci!
A můžete se těšit i na jejich skvělá vína.
Pojďte si s námi vychutnat krásný večer s kulinářským i vinařským uměním!
Co ze Sardinie ochutnáme:
Welcome drink:
Pedraia Nuragus di Cagliari DOC, Cantina di Santadi
Předkrm I.:
Bramborová tartaletka s krevetovým tataráčkem a kaviárem z granátového jablka se bude krásně doplňovat s bílým sardinským vínem SAMAS Isola dei Nuraghi IGT, Agricola Punica
Primo (1. chod):
Fregola (typická sardská těstovina) s hnědým máslem a chobotnicí - vybrali jsme k tomuto chodu známé a vynikající Vermentino v jeho top kvalitě CALA SILENTE Vermentino di Sardegna DOC, Cantina di Santadi
Hlavní chod:
Roláda ze selátka s plněná houbami, bramborová lanýžová kroketa, demi glace se bude krásně snoubit s červeným Carignanem ROCCA RUBIA Carignano del Sulcis Riserva DOC, Cantina Santadi
Dolce (Dezert):
Čokoládový mousse s domácí mandlovou zmrzlinou - k čokoládovému dezertu jsme společně vybrali červené víno vysoké kvality BARRUA Isola dei Nuraghi IGT, Agricola Punica
Samozřejmě nezapomeneme na podrobného tištěného průvodce celou degustační večeří. Vína ve sklenici po 0,1 l a voda i káva zdarma.
Celým večerem Vás bude provázet naše sommelierka Petra Nduka-Chovanová.
Večeře se koná:
Mexická 7
Praha 10 - Vršovice
od 18:30
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.