Šumivý MIX Degustační bedýnka
Nejen na vánoce a k oslavám Nového roku patří prosecco a šumivá vína. Co si před svátky pár šumivých vín přechutnat, abychom věděli, co případně objednáme. Někdo miluje EXTRA DRY (tedy druhé nejsušší na stupnici obsahu zbytkového cukru), ale někdo dává přednost proseccu s nižším obsahem zbytkového cukru (0-12gr./l - BRUT).
Proto jsme připravili bedýnku, kde své oblíbené najde každý milovník italských šumivých vín!
Kategorie: | ╠ Degustační bedýnky |
---|---|
Region: | Benátsko, Apulie |
Alkohol obj. %: | 11, 11,5 |
Objem: | 6x0,75 l |
Země původu: | Itálie |
1. Spumante Extra Dry "AMALUNA" (Cantine Due Palme / Apulie / EXTRA DRY)
Jedna z výjimek, kdy vám nabídneme skvělé šumivé víno, ale nelze jej označit jako prosecco.
100% Negroamaro
První spumante, které bylo vyráběno v Salentu a ještě z modré odrůdy Negroamaro. Je vyráběno metodou Charmat. Ve vůni cítíme květiny s náznaky ovoce - nejvíce broskev, banán a ananas, ale také citronovou kůru a kiwi. 11% alk.
2.Prosecco di Valdobbiadene Superiore CUVÉE 1926 Extra Dry DOCG (Valdo Spumanti / Benátsko / EXTRA DRY)
Znamenité Prosecco Cuvée 1926 z Valdo Spumanti vyráběné z hroznů nejlepších vinic apelace. V roce 1926 vzniklo vinařství!
Odrůdové složení: 90% Glera /dříve Prosecco/ a 10% Chardonnay
Vyrábí se přírodní metodou Charmat částečně v dubových sudech, částečně v nerezových tancích. Druhotné kvašení je po dobu 5 měsíců, a poté nejméně 3 měsíce prosecco zůstává v láhvi, poté jde do prodeje.
Slámově žlutá barva se zlatým jiskřením. Bohatá a nezaměnitelná vůně zralého ovoce, připomíná máslovou hrušku, jablko a i exotické ovoce - banán a ananas. 11% alk.
3. Prosecco Treviso Millesimato DOC, r. 2021/2022(Valdo Spumanti / Benátsko / EXTRA DRY)
Prosecco se vyrábí přírodní metodou Charmat - po dobu 3 měsíců. Poté zraje ještě pár měsíců v láhvi.
Jemná perlivost spolu s květinovo ovocnou vůní - velmi oblíbená kombinace.
Skvělé jako aperitiv, k předkrmům nebo hlavním chodům na bázi ryb. 11% alk.
4. Prosecco di Valdobbiadene Superiore CUVÉE DI BOJ DOCG (Valdo Spumanti / Benátsko / BRUT)
Víno, které i letos získalo celou řadu ocenění.Vyrábí se přírodní metodou Charmat částečně v dubových sudech, částečně v nerezových tancích.
Slámově žlutá barva se zlatým jiskřením. Bohatá a nezaměnitelná vůně zralého ovoce, připomíná máslovou hrušku a jablko Golden.
Jedno z nejoblíbenějších vín naší nabídky! 11,5% alk.
5. Prosecco di Valdobbiadene Superiore ELEVANTUM DOCG (Valdo Spumanti / Benátsko / BRUT)
Odrůdové složení je 100% Glera. Prosecco Elevantum DOCG ( dříve Oro Puro) vyráběné z vybraných hroznů opravdu těch nejlepších vinic apelace orientovaných na sever v nadmořské výšce 200-400 metrů, v okolí městečka Valdobbiadene. 11,5% alk.
6. Prosecco Valdobbiadene Superiore AMOR SOLI DOCG BIO (Valdo Spumanti / Benátsko / BRUT)
Naše novinka - organické prosecco DOCG z vinic v okolí Valdobbiadene od Valdo Spumanti.
V ročníku 2020 bylo vyrobeno pouze 1926 lahví (počet je rok vzniku vinařství Valdo Spumanti, které vzniklo v roce 1926).
100% certifikovaná bio Glera. 11% alk.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.