Barolo Falletto DOCG Magnum Bruno Giacosa

Na úpatí italských kopců, kde se snoubí staletá tradice s uměním dokonalé péče, vzniká tekuté dědictví, které ztělesňuje sílu a eleganci. Příběh začíná v roce 1982, kdy vizionářský vinař, považovaný za jednu z největších ikon ve svém oboru, získal pozemek v proslulé oblasti Barolo Serralunga. Od té doby se pečlivá práce a láska k půdě proměňují v jedinečný mok, který každým douškem vypráví příběh o jedinečném terroir. Po generace ceněné a obdivované, se stalo symbolem nejenom výjimečnosti, ale i ztělesněním vášně, která dává vzniknout něčemu opravdu neopakovatelnému.

Značka: Bruno Giacosa
od 13 900 Kč
Kategorie: červená vína
Region: Piemont
Ročník: 2012, 2016
Objem: 1,5 l
Odrůda: Nebbiolo
Původ: Itálie
Ročník: 2012
skladem
13 900 Kč
Ročník: 2016
skladem
18 900 Kč

" Kdybych řekl, že jeho skvostná Barbaresca a Barola mohou soupeřit s velkými ročníky Petrus, málo lidí by mi uvěřilo. Každopádně jeho vína jsou na stejné úrovni.... Kdybych mohl mít jenom jednu láhev italského vína, určitě by to bylo Barolo nebo Barbaresco od Bruna Giacosy....."- Robert Parker.

Falletto, Barolo DOCG pochází z vinice v Barolo Serralunga, kterou v roce 1982 zakoupil třetí generaci vinaře z Piemontu, proslulý svou posedlostí dokonalostí. Unikátní terroir a specifické mikroklima oblasti Barolo dávají vzniknout vínu, které je považováno za jedno z nejlepších na světě. Pěstuje se z odrůdy Nebbiolo, což mu dodává jeho jedinečný charakter.

• Výroba vína
Hrozny se sklízejí ručně a fermentují v ocelových tancích s teplotně kontrolovanou fermentací, která trvá 15 až 20 dní. Následuje zrání ve velkých dubových sudech, kde víno získává svou komplexnost a strukturu. Hrozny jsou pěstovány konvenčními metodami.

• Barva vína
Vizuálně upoutá granátově červenou barvou s jemnými oranžovými odlesky, což naznačuje jeho zralost a charakter.

• Aroma
Vůně vína je plná a komplexní. Dominují lanýžové a lékořicové tóny, doprovázené jemnými náznaky sušeného ovoce a koření.

• Chuť
Chuť je suchá, plná a bohatá, se sametovým tříslem, které dodává vínu jeho charakter a strukturu. Je mimořádně komplexní s dlouhou a elegantní dochutí.

• Párování s jídlem
Perfektně se hodí ke zvěřině, jako je kančí nebo jelení, ušlechtilé drůbeži a stařeným, vyzrálým sýrům.

• Doporučená teplota podávání
Doporučuje se podávat při teplotě 18 °C.

• Potenciál archivace
Víno má velký potenciál archivace, můžete si ho vychutnat 10 až 25 let od ročníku.

#BaroloFalletto #BaroloDOCG #BrunoGiacosa #ItalianWine #Piemonte #Nebbiolo #WineLover #RedWine #Barolo #Falletto #VinoItaliano #FineWine #WinePairing #BaroloWine #WineTime #VinoRosso #BaroloLife #BaroloLove #WineOfItaly #ToNejlepšíZItalskýchVinic #BaroloWine #ItalianRedWine #PiemonteWine #GiacosaBarolo #BaroloVintage #GrandCru #WineCollection

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

potvrzení věku 18