Marco De Bartoli
Vinařství De Bartoli se zrodilo v roce 1978, kdy mladý Marco, s diplomem z agronomie a vášní pro závodní auta, převzal po své matce Josephine vedení usedlost Baglio Samperi, kde se po více než dvě století pěstovaly hrozny a vyráběla Marsala.
Konec 70.let znamenal výraznou krizi pro pěstování vína na Sicílii a stejně tak chátral starý rodinný majetek. Ale Marco De Bartoli dokázal během krátké doby udělat ze svých vinic centrum nového způsobu výroby vína na Sicílii , založeného na kvalitě a starobylých tradicích. Oživil tak Marsalu, passito a suchá vína, která se zapsala do historie na jihu Itálie i postupně začala dobývat svět.
Dnes synové Josephine, Renato a Sebastiano obhospodařují dědictví po svém otci.
Vína vinařství De Bartoli dosahují velmi vysoké kvality a rodinný statek se vrací ke své ztracené kráse - jako prastaré "baglio" z devatenáctého století.
Jméno Marco De Bartoli se stalo legendou a jeho výrobní postupy, inovativní, ale vycházející z tradice, se staly standardem na celé Sicílii. Právě jako například zavedení Solerasovy metody , kterou na Sicílii přinesl Benjamin Ingham v roce 1812 a Marco znovu objevil v 70. letech 20. století.
Jméno De Bartoli se spojuje především se jménem Marsala a se skvělými a bujnými víny passito z Pantellerie. Vysoké kvalitě vděčí vinařství za svou mezinárodní slávu především v pěstování autochtonních odrůd, jako Grillo, Zibibbo, Catarratto a Perricone.
Prestižní a oceňovaná vína z Vecchio Samperi, Bukkuram, Marsala Vergine a Superiore jsou důkazem vysoké kvality, nadšení a vinařské tradice Sicílie.
Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem