Sangioveto Toscana Rosso IGT Badia a Coltibuono

Ve středověkých toskánských vinicích se zrodila legenda, známá pod jménem „San Zoveto“, ze které povstalo hrdé Sangiovese.
Tento název, který se v průběhu stal Sangioveto, se nyní vrací v organické podobě jako pocta kulturní tradici, která se datuje již po staletí. Ve světě, kde se dávné postupy snoubí s moderním přístupem, nabízí láhev z čistě 100% odrůdy Sangiovese jedinečný zážitek.

 

od 1 690 Kč
Kategorie: červená vína
Region: Toskánsko
Ročník: 2007, 2013, 2015, 2016
Objem: 0,75 l
Odrůda: Sangiovese
Původ: Itálie
Ročník: 2007
skladem
1 790 Kč
Ročník: 2013
skladem
1 750 Kč
Ročník: 2015
skladem
1 690 Kč
Ročník: 2016
skladem
1 690 Kč

 

Sangioveto Toscana Rosso IGT je poctou dlouholeté tradici a filozofii vinařství, jejíž kořeny sahají až do středověku. Vyrábí se pouze z hroznů Sangiovese z výjimečných ročníků a jedná se o certifikovanou bioprodukci. Hrozny pocházejí ze starých vinic Montebello a Argenina, vysazených hned po 2. světové válce, které se nachází na jihozápadní expozici v nadmořské výšce 260–370 m n. m. a jejich stáří se blíží 30 letům.

Výroba vína
Sběr hroznů probíhá ručně v první polovině října. Následuje 4 až 5 týdnů macerace na slupkách. Víno zraje po dobu minimálně 12 měsíců ve francouzských barikových sudech a poté dalších 6 měsíců v lahvi. Produkce je přísně limitována na 6 000 lahví.

Barva vína
Má intenzivní tmavě rubínovou barvu s fialovými odlesky.

Aroma
Vůně je velmi intenzivní, s tóny balsamica, koření, červeného ovoce, hřebíčku a vanilky.

Chuť
V chuti se projevuje velká struktura, je suché, pikantní a podpořené vyváženou kyselinkou.

Párování s jídlem
Víno se skvěle hodí k pokrmům z červeného masa, zvěřině a vyzrálým sýrům.

Doporučená teplota podávání
Ideální teplota pro servírování se pohybuje mezi 16–18 °C.

Potenciál archivace

Díky své struktuře a vyváženosti má velký potenciál ke zrání v lahvi a je vhodné k dlouhodobé archivaci.

#Sangioveto #BadiaColtibuono #ToscanaRosso #IGT #Sangiovese #Toskána #červené_víno #limitovaná_edice #bioprodukce #organické_víno #Italské_víno #historické_víno #Chianti #vinice #archivace #víno #degustace #Sangioveto #Toskana #italienischer_Wein #Sangiovese #Wein_aus_der_Toskana #BadiaColtibuono #organischer_Wein

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

potvrzení věku 18