Výběr z podpatku Itálie Degustační bedýnka

Rádi bychom vám představili výběr vín z Apulie (podpatku Itálie) a určitě je rádi s námi ochutnáte v této degustační bedýnce. Z Apulie je hodně známá odrůda i u nás - primitivo. Ale nejenom primitivo je pěstováno v Apulii. Pojďte s námi vyzkoušet jiné skvělé odrůdy jako je Negroamaro, Malvasia Nera, Malvasia Bianca či Nero di Troia! Samozřejmě ani primitivo ze 40 let starých vinic nemůže chybět! 

Na zdraví! 

 

Položka byla vyprodána…
Momentálně nedostupné
2 139 Kč –20 % 1 711 Kč 285 Kč / 1 ks
Kategorie: ╠ Degustační bedýnky
Region: Apulie
Objem: 6x0,75 l
Země původu: Itálie
Položka byla vyprodána…
Výběr vín z italského podpatku v3
2 139 Kč –20 %

Passo a Due Salento Bianco IGP, r. 2021

Intenzivní zlatá slámová barva, s krásným jasem a leskem. V chuti svěží a ovocné. S ne moc výraznou kyselinkou. Vůně odhaluje vůni tropického ovoce - banán, ananas, citrusy. Snoubí se zde ve stejném poměru  2 odrůdy: Vermentino a Malvasia Bianca - ve stejném poměru . Podáváme při 10 - 12°C. 12,5% alk.

Corerosa Rosato Salento IGP, r. 2022

Vlajková loď vinařství v růžových vínech! Získává se z vybraných hroznů Susumaniello a Primitivo. Jasně třešňově růžové barvy, má jemně ovocnou a květinovou vůni s tóny černé třešně, třešně a maliny. Chuť je šťavnatá a vyvážená, s výraznou kyselinkou, která umocňuje její svěžest. 12,5% alk.

Montecoco Salice Salentino Rosso DOP, r. 2020

 85% Negroamaro + 15% Malvasia Nera - víno je intenzivně rubínově červené až purpurové s velmi jemnou a ovocnou vůní. V chuti velmi vyvážené s náznaky lesních jahod, ostružin. Podává se při 16 – 18 °C a výborně se snoubí např. s jídly typu – luštěniny, těstoviny s rajčatovou omáčkou, dušené maso nebo i  s místními sýry středně uzrálými. 12,5% alk.

Serenere Malvasia Nera Salento IGP, r. 2020

100% Malvasia Nera. Malvasia Nera je plné víno tmavé až fialové barvy s chutí švestek, koření a sušeného ovoce. Je to víno k večernímu rozjímání, a když si uděláte pořádný steak, tak určitě lepší večer nemůže být. Podáváme při teplotě 16 - 18°C. 13,5% alk.

Priamo Nero di Troia Rosso IGP, r. 2022            

Nero di Troia (85 - 95%) a doplněno v malém množství odrůdou Malvasia Nera. Víno je intenzivně rubínově červené až purpurové s ovocnou vůní zralého ovoce. V chuti velmi vyvážené s náznaky třešní a jiného červeného zralého ovoce. Podává se při 16 – 18 °C a výborně se snoubí např. s jídly - pečený králík, dušené maso nebo i s místními sýry středně uzrálými. 13,5% alk.

Ettamiano Primitivo Salento IGP, r. 2020

Víno z odrůdy Primitivo z vinic, které mají 40 let.  Hrozny se sklízí v první dekádě měsíce září a jsou pečlivě vybírány přímo na vinici. Víno se výborně snoubí s pokrmy ze zvěřiny, s grilovaným masem a s uzrálými sýry. Podáváme při teplotě 18 - 20°C. 14,5% alk.

 

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
PJ Avatar autora | 30.5.2021
Skvělá degustační bedýnka. Za mne TOP. Montecoco a Priamo zcela vyzdvihuji.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: