Výběr z podpatku Itálie Degustační bedýnka
Rádi bychom vám představili výběr vín z Apulie (podpatku Itálie) a určitě je rádi s námi ochutnáte v této degustační bedýnce. Z Apulie je hodně známá odrůda i u nás - primitivo. Ale nejenom primitivo je pěstováno v Apulii. Pojďte s námi vyzkoušet jiné skvělé odrůdy jako je Negroamaro, Malvasia Nera, Malvasia Bianca či Nero di Troia! Samozřejmě ani primitivo ze 40 let starých vinic nemůže chybět!
Na zdraví!
Kategorie: | ╠ Degustační bedýnky |
---|---|
Region: | Apulie |
Objem: | 6x0,75 l |
Země původu: | Itálie |
Passo a Due Salento Bianco IGP, r. 2021
Intenzivní zlatá slámová barva, s krásným jasem a leskem. V chuti svěží a ovocné. S ne moc výraznou kyselinkou. Vůně odhaluje vůni tropického ovoce - banán, ananas, citrusy. Snoubí se zde ve stejném poměru 2 odrůdy: Vermentino a Malvasia Bianca - ve stejném poměru . Podáváme při 10 - 12°C. 12,5% alk.
Corerosa Rosato Salento IGP, r. 2022
Vlajková loď vinařství v růžových vínech! Získává se z vybraných hroznů Susumaniello a Primitivo. Jasně třešňově růžové barvy, má jemně ovocnou a květinovou vůni s tóny černé třešně, třešně a maliny. Chuť je šťavnatá a vyvážená, s výraznou kyselinkou, která umocňuje její svěžest. 12,5% alk.
Montecoco Salice Salentino Rosso DOP, r. 2020
85% Negroamaro + 15% Malvasia Nera - víno je intenzivně rubínově červené až purpurové s velmi jemnou a ovocnou vůní. V chuti velmi vyvážené s náznaky lesních jahod, ostružin. Podává se při 16 – 18 °C a výborně se snoubí např. s jídly typu – luštěniny, těstoviny s rajčatovou omáčkou, dušené maso nebo i s místními sýry středně uzrálými. 12,5% alk.
Serenere Malvasia Nera Salento IGP, r. 2020
100% Malvasia Nera. Malvasia Nera je plné víno tmavé až fialové barvy s chutí švestek, koření a sušeného ovoce. Je to víno k večernímu rozjímání, a když si uděláte pořádný steak, tak určitě lepší večer nemůže být. Podáváme při teplotě 16 - 18°C. 13,5% alk.
Priamo Nero di Troia Rosso IGP, r. 2018
Nero di Troia (85 - 95%) a doplněno v malém množství odrůdou Malvasia Nera. Víno je intenzivně rubínově červené až purpurové s ovocnou vůní zralého ovoce. V chuti velmi vyvážené s náznaky třešní a jiného červeného zralého ovoce. Podává se při 16 – 18 °C a výborně se snoubí např. s jídly - pečený králík, dušené maso nebo i s místními sýry středně uzrálými. 13,5% alk.
Ettamiano Primitivo Salento IGP, r. 2020
Víno z odrůdy Primitivo z vinic, které mají 40 let. Hrozny se sklízí v první dekádě měsíce září a jsou pečlivě vybírány přímo na vinici. Víno se výborně snoubí s pokrmy ze zvěřiny, s grilovaným masem a s uzrálými sýry. Podáváme při teplotě 18 - 20°C. 14,5% alk.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.