Barrua Isola dei Nuraghi IGT 3 litry Agricola Punica

Tradiční jihosardinské Carignano se výtečně snoubí s mezinárodními odrůdami Cabernet Sauvignon a Merlot.

Třísloviny jsou jemné, zakulacené, skoro by se dalo říci že dámské. Barva je velmi intenzivní, tmavě rubínová. Vůně jemná, avšak plná, lahodná a vyvážená. Komplexní a hebká chuť, s dlouhou dochutí.

Agricola Punica je společný podnik vinařství Tenuta San Guido (výrobce proslulé Sassicai) a Cantiny Santadi. 

Položka byla vyprodána…
Na dotaz
Značka: Agricola Punica
5 090 Kč
Kategorie: červená vína
Region: Sardínie
Ročník vína: 2015
Objem: 3 l
Země původu: Itálie
Položka byla vyprodána…

Klasifikace
Isola dei nuraghi IGT (Indicazione Geografica Tipica)

PŮVOD
Červené víno forma Carignano, Merlot a Cabernet Sauvignon hrozny vinifikovány jednotlivě v našich vinicích Narcao a Barrua z pobídl Cordon révou vinnou v Basso Sulcis.

SLOŽENÍ PŮDY
Střední struktura vápenaté, jílovité a písčité půdy.

Hrozny
85% Carignano - 10% Cabernet S. - 5% Merlot

KLIMA
Horké a suché v létě, mírné v zimě.

Sklizeno
ručně mezi druhou polovinou září a polovinou října.

VINIFIKACE
Mošt je fermentován se slupkou v nádobách z nerezové oceli s řízenou teplotou po dobu přibližně 15 dní při 25 až 30 ° C. Pravidelně se čerpá, aby se usnadnila extrakce sloučenin přítomných ve slupkách. Nízkolaktické kvašení dodává vínu jemnost, která pak zraje 18 měsíců ve francouzských dubových sudech. Následně se nechává zrát po dobu nejméně 12 měsíců v lahvích

Charakteristika vína
Kvalita hroznů Carignano je vynikající v oblasti Sulcis, a to nejen co se týče barvy, ale také měkkosti rozpustných sloučenin - od taninů po trvale nízkou a elegantní kyselost a hladkost jejích hlavních složek.
Barva : živá, tmavě rubínově červená; přírodní dar barvy.
Vůně : komplexní vůně zralého červeného ovoce (hlavně černé třešně), koření, lékořice a náznaky myrty.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: