Malvasia Istriana Friuli Isonzo DIS CUMIERIS DOC. Vie di Romans

Objevte velmi zajímavé a typické bílé víno Malvasia Istriana DIS CUMIERIS DOC z věhlasného vinařství Vie di Romans, které oživuje dříve oblíbenou istrijskou Malvasii. Skutečnou perlu původem z vyhlášené oblasti Friuli Isonzo poznáte podle bohaté chuti a fascinující komplexnosti. Očekávejte eleganci, plnost a svěžest s výraznými tóny citrusů, náznaky tropického ovoce a jemné minerality. Je to ideální doprovod k mořským plodům, rybím pokrmům či krémovým sýrům.

Značka: Vie di Romans
od 1 200 Kč
Kategorie: bílá vína
Region: Furlánsko
Odrůda: Malvasia Istriana
Ročník: 2017, 2018, 2020, 2021
Alkohol %: 13,5
Objem: 0,75 l
Původ: Itálie
Ročník: 2017
skladem
1 250 Kč
Ročník: 2018
skladem
1 289 Kč
Ročník: 2020
skladem
1 220 Kč
Ročník: 2021
skladem
1 200 Kč
Ročník: 2022
skladem
1 200 Kč

Vinařství Vie di Romans, ležící v srdci regionu Friuli Isonzo, je proslulé svou precizností.
Malvasia Istriana DIS CUMIERIS DOC je plné, ovocné víno s intenzivní vůní zralých meruněk, medu, jasmínu a hřebíčku.
Víno se pyšní bohatou chutí a fascinující komplexností, ztělesňuje jedinečné terroir regionu Friuli Isonzo s jeho minerální půdou a specifickým mikroklimatem.

Výroba vína
Hrozny se sklízejí ručně a prochází precizní fermentací v nerezových tancích s řízenou teplotou, následovanou zráním na jemných kvasnicích pro dosažení maximální komplexnosti a jemnosti. Pěstování hroznů respektuje tradiční postupy s ohledem na udržitelnost.
Víno je 100% odrůdové.

Barva vína
Zářivá zlatožlutá barva s jemnými nazelenalými odlesky, která signalizuje svěžest a zralost. Viskozita je střední až vyšší.

Aroma
Velmi aromatické víno s primárními tóny zralých meruněk a broskví, doplněné sekundárními tóny medu a jasmínu, s jemnými terciárními náznaky hřebíčku.

Chuť
Na patře je přiměřené tělo s jemnou kyselostí () a vyváženým pH (). Zážitek je nevšední, plný fines a jemnosti, s dlouhou a elegantní dochutí.
Alkohol: .

Párování s jídlem
Výborně se hodí k mořským plodům, rybím pokrmům, bílému masu, drůbeži, krémovým sýrům nebo k těstovinám s lehkými omáčkami. Skvělá volba pro výjimečné příležitosti.

Doporučená teplota podávání
Ideální teplota podávání je , aby se plně rozvinul jeho aromatický profil.

Potenciál archivace
Odhadovaný vrchol zrání je  let, což umožňuje vínu dále rozvinout své komplexní tóny. Maximální doba archivace je až let.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

potvrzení věku 18