Barbera d’Alba D.O.C., Vigna Preda

Neohodnoceno
 
 
Na vinici Preda v podzóně Barola, pěstuje Sergio Barale Barberu, dříve neprávem podceňovanou piemonstkou odrůdu. Toto mimořádné víno vděčí za své vlastnosti pečlivému výběru hroznů a především pozdnímu sběru. Zraje rok v bariku. U mladého vína je barva jasně rubínová, s přibývajícími roky přechází do granátové. Intenzivní vinná vůně, avšak příjemná a delikátní. Chuť je plná, suchá, vyvážená, hned po otevření malinko uzavřená či nahořklá, Vydýcháním a zejména s věkem se zakulacuje a dosahuje plné harmoničnosti. Vhodné víno k roastbeefu, výrazným sýrům, pečenému i vařenému tmavému masu nebo zvěřině. Podává se při teplotě kolem 18° C. Pozdní sběr a zrání v bariku zaručuje krásnou mohutnost tohoto mimořádného vína.
Dostupnost Skladem
Cena 682 Kč / ks bez DPH
825 Kč / ks    
Kód produktu 240-10
Značka Barale Fratelli
Kategorie červená vína
 

Na vinici Preda v podzóně Barola, pěstuje Sergio Barale Barberu, dříve neprávem podceňovanou piemonstkou odrůdu. Toto mimořádné víno vděčí za své vlastnosti pečlivému výběru hroznů a především pozdnímu sběru. Zraje rok v bariku.

U mladého vína je barva jasně rubínová, s přibývajícími roky přechází do granátové. Intenzivní vinná vůně, avšak příjemná a delikátní. Chuť je plná, suchá, vyvážená, hned po otevření malinko uzavřená či nahořklá, Vydýcháním a zejména s věkem se zakulacuje a dosahuje plné harmoničnosti.

Vhodné víno k roastbeefu, výrazným sýrům, pečenému i vařenému tmavému masu nebo zvěřině. Podává se při teplotě kolem 18° C.

Pozdní sběr a zrání v bariku zaručuje krásnou mohutnost tohoto mimořádného vína.

Objem 0,75 l
Oblast Piemontsko
Ročník vína 2010

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

Historické vinařství Barale Fratelli se sídlem v samotném centru Barola vede nyní Sergio Barale v autentickém klasickém stylu. Většina mladých vinařských expertů, sommelierů a tudíž i vydavatelé různých vinařských časopisů a průvodců, upřednostňují v posledních desetiletích moderní způsob výroby Barola, které je tímto způsobem především dříve připraveno k pití. Myslím, že celkem poprávu to Sergio Barale cítil jako určitou diskriminaci, a proto se rozhodl neposkytovat své vzorky vín pro různá hodnocení. Proto jsme jeho skvělá vína nemohli najít v běžných průvodcích o italských vínech jako je Gambero Rosso (s výjimkou Veronelliho),  popř.  v mezinárodních časopisech jako Decanter, Wine Spectator atd. Nicméně své rozhodnutí už částečně korigoval.

 

 
Wine of Italy  Vás tímto zdvořile informuje o skutečnosti, že tento web používá soubory cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, sociální média a pro reklamní účely. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.