Conca Tre Pile Barbera d´Alba DOC

Neohodnoceno
 
 

Jednoodrůdová Barbera od Alda Conterna vypěstovaná až na 45letých keřích na vinici Conca Tre Pile v kopcovité oblasti Bussia Soprana. ch sudech.

od 1 040 Kč / ks
Značka Aldo Conterno
Kategorie červená vína
Zvolte variantu
Kód produktu 192-13 Ročník vína: 2013 Skladem 1 050 Kč
   
Kód produktu 3010-14 ročník: 2014 Skladem 1 040 Kč / ks
   
 

Jednoodrůdová Barbera vypěstovaná až na 45letých keřích na vinici Conca Tre Pile v kopcovité oblasti Bussia Soprana.

Ruční sklizeň hroznů probíhá v prvním týdnu října se selekcí hroznů přímo na vinici. V nerezovém tanku zůstává mošt na slupkách 8 - 10 dnů a je opakovaně promícháván, v průběhu této doby proběhne alkoholová fermentace. Víno dál zraje několik měsíců v nerezovém tanku a následně dalších 12 měsíců v nových barikových sudech.

Objem 0,75 l
Oblast Piemontsko
Ročník vína 2014

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .


Rodina představuje pro Conternovi středobod všech jejich aktivit. Pět generací věnovalo své životy vínu, což vtisklo do jejich duší úctu k jedinečnosti krajiny, jejíž charakter je pevně vtisknut do vína.

Vinařství Poderi Aldo Conterno se rozkládá v oblasti Bussia ve vesnici Monteforte d´Alba, která je skutečným srdcem nejtypičtější oblasti výroby Barola. Pro výrobu vína jsou používány výhradně vlastní hrozny z 25 ha vinic rozkládajících se v nadmořské výšce okolo 400 m n.m. s jižní a jihozápadní orientací. Půda je převážně šedavě písčitá, místy vystřídaná bílým až namodralým vápenitým  jílem.

Jedinečné vinice CicalaColonnello a Romirasco si svojí kvalitou zaslouží označení cru a z jejich hroznů se vyrábí vína vyjadřující nenapodobitelný terroir. Každá z těchto vinic představuje vlastní mikrokosmos a pouze na základě jeho hluboké znalosti a vinařské zkušenosti je možno jej vtěsnat do láhve špičkového Barola.

Fermentace probíhá v nerezových tancích při kontrolované teplotě. Barolo je školeno v tradičních sudech ze slovinského dubu, zatímco další vína ve francouzském bariku.

 
Wine of Italy  Vás tímto zdvořile informuje o skutečnosti, že tento web používá soubory cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, sociální média a pro reklamní účely. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.