Chiusa di Pannone Montefalco Sagrantino DOCG Magnum Antonelli San Marco

MAGNUM láhev  s tímto vínem je jedinečný dárek pro všechny milovníky italského červeného!

Sagrantino – původní odrůda z okolí města Montefalco, První zmínky jsou ze 16. století, kdy se pěstování vína věnovali především františkánští mniši v Assisi (region Umbrie) a víno používali i k náboženským rituálům. Z toho je i odvozené jméno odrůdy – Sagrantino.

 

3 045 Kč 2 517 Kč bez DPH
Kategorie: Umbrie
Objem: 1,5 l
Region: Umbrie
Ročník vína: 2012
ročník: 2012
odesíláme ihned
3 045 Kč
2 517 Kč bez DPH

První rok výroby
2003

Vinice
Chiusa di Pannone (2,70 ha). Výsadbový rok 1995. Nadmořská výška 400 metrů nad mořem, jižní expozice, řádky orientované podle svahu. Šestá rostlina s asi 5 000 vinic / hektar). Půda pleistocénního původu, jílovitá vápnitá, bohatá na štěrky a fluviálně-lakustrinní konglomeráty.

Sklizeň
Obecně na konci října s manuální sklizní hroznů.

Vinifikace
Naplnění maceračních nádrží gravitací po třídění hroznů. Fermentace na kůži po dobu 3-4 týdnů; jablečno-mléčná fermentace prováděná ve dřevě.

Zrání
zraje po dobu nejméně 30 měsíců v převážně velkých dubových sudech. Před plněním do lahví několik měsíců spočívá v betonových nádržích.

Ochutnávka
Intenzivní rubínově červená barva. Bohatý a silný nos, éterický a velmi složitý. Typicky se vyznačuje tóny ovoce a aromatických bylin, kde vynikají citrusové plody, třešně, bobule, máta a oregano. Na patře je to velmi strukturované víno se silným a integrovaným taninem. Víno, které se nejlépe projevuje dlouhým zráním v láhvi.

Párování
Doprovází grilované a pečené maso, dušené nebo dušené červené maso, zvěřinu a staré tvrdé sýry.

Optimální doba spotřeby
Montefalco Sagrantino obecně dosáhne plné zralosti 10–15 let po sklizni a je schopen zrání v lahvi po dobu více než 30 let.

Teplota podávání
18 ° C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: