Montefalco Rosso Riserva DOC BIO Antonelli San Marco
Odrůdové složení: Sangiovese 70%, Sagrantino 15%, Merlot 5%, Cabernet Sauvignon 10%.
Ruční sběr hroznů Sangiovese probíhá koncem září. Vinifikace probíhá u každé odrůdy zvlášť, mošt kvasí na šlupkách 15 - 20 dní při teplotě 25°C. Spontánní gravitační čištění bez filtrace. 6 měsíců leží víno v malých 500 l dubových sudech, poté 12 – 15 měsíců ve větších 25 hl sudech a nakonec v láhvi ještě 12 měsíců.
Hluboce tmavá červená rubínová barva. Harmonická, čistá intenzivní vůně, s jemnými tóny švestky, třešně a koření. V chuti je víno velmi elegantní, s připomínkou červeného vyzrálého ovoce. Ve finální dochuti plné vyrovnané tříslo.
Výborně se hodí ke grilovanému nebo pečenému červenému masu, k těstovinám s výraznou chutí, vyzrálým sýrům.
Kategorie: | červená vína |
---|---|
Objem: | 0,75 l |
Region: | Umbrie |
Ročník vína: | 2015, 2016 |
Popis produktu není dostupný
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.