Numero 10 Prosecco di Valdobbiadene Metodo Classico DOCG Spumanti VALDO
Jedno z nejznámějších vinařství v oblasti Benátska vyrábí šumivá vína té nejvyšší kvality.
Vinice jsou rozloženy kolem městečka Valdobbiadene.
Numero 10 patří mezi nejnovější vína vinařství Valdo a je vyroben ze 100% odrůdy Glera /odrůda Prosecco se v roce 2010 přejmenovala na Glera/ a vyrábí se klasickou šampaňskou metodou a druhotným kvašením v láhvi. Jedná se o ročníkový sekt.
Kategorie: | bílá vína šumivá |
---|---|
Objem: | 0,75 l |
Region: | Benátsko |
Ročník vína: | 2016 |
Expozice vinic je na jihovýchod, v nadmořské výšce 250 metrů. Půdní složení je jílovito vápencovité. Pečlivě vybrané hrozny Prosecca z nejlepších vinic jsou určeny k výrobě tohoto prestižního šumivého vína.
Hrozny se začínají sklízet třetí týden v měsíci září. Druhotné kvašení v láhvi probíhá po dobu nejméně 10 měsíců, sekt pak ještě 6 měsíců zůstává v láhvi.
Barva je slámově žlutá s jemnými zelenkavými odlesky. Svěží a ovocné ve vůni.
Doporučená teplota k podávání je 8 – 10°C.
Oceníte ho jako aperitiv, skvěle doprovází předkrmy z mořských plodů, těstoviny, bílé maso. Avšak jako všechna šumivá vína vyrobená klasickou šampaňskou metodou velmi dobře se hodí jako doprovod k celému slavnostnímu jídlu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.