Prosecco di Valdobbiadene Metodo Classico NUMERO 10 DOCG Magnum Valdo Spumanti

Jedno z nejznámějších vinařství v oblasti Benátska vyrábí šumivá vína té nejvyšší kvality.

Vinice jsou  rozloženy kolem městečka Valdobbiadene.

Numero 10 patří mezi nejnovější vína vinařství Valdo a je vyroben ze 100% odrůdy Glera /odrůda Prosecco se v roce 2010 přejmenovala na Glera/ a vyrábí se klasickou šampaňskou metodou a druhotným  kvašením v láhvi. Jedná se o ročníkový sekt. 

Nyní i v impozantní Magnum láhvi (1,5 l).

 

Položka byla vyprodána…
Momentálně nedostupné
Značka: Spumanti VALDO
1 750 Kč
Kategorie: bílá vína šumivá
Region: Benátsko
Ročník vína: 2014
Alkohol obj. %: 12.5
Objem: 1,5 l
Země původu: Itálie
Položka byla vyprodána…

Expozice vinic je na jihovýchod, v nadmořské výšce 250 metrů. Půdní složení je jílovito vápencovité.  Pečlivě vybrané hrozny Prosecca z nejlepších vinic jsou určeny k výrobě tohoto prestižního šumivého vína.

Hrozny se začínají sklízet třetí týden v měsíci září. Druhotné kvašení v láhvi probíhá po dobu  nejméně 10 měsíců, sekt pak ještě 6 měsíců zůstává v láhvi.

Barva je slámově žlutá s jemnými zelenkavými odlesky.  Svěží a ovocné ve vůni. 

Doporučená teplota k podávání je 8 – 10°C.

Oceníte ho jako aperitiv, skvěle doprovází předkrmy z mořských plodů, těstoviny, bílé maso. Avšak jako všechna šumivá vína vyrobená klasickou šampaňskou metodou velmi dobře se hodí jako doprovod k celému slavnostnímu jídlu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: