Prosecco di Valdobbiadene Superiore CUVÉE 1926 Extra Dry DOCG Valdo Spumanti
Znamenité Prosecco Cuvée 1926 z Valdo Spumanti vyráběné z hroznů nejlepších vinic apelace. V roce 1926 vzniklo vinařství!
Odrůdové složení: 90% Glera /dříve Prosecco/ a 10% Chardonnay
11% alk.
Kategorie: | bílá vína šumivá |
---|---|
Region: | Benátsko |
Alkohol obj. %: | 11,0 |
Objem: | 0,75 l |
Země původu: | Itálie |
Vyrábí se přírodní metodou Charmat částečně v dubových sudech, částečně v nerezových tancích. Druhotné kvašení je po dobu 5 měsíců, a poté nejméně 3 měsíce prosecco zůstává v láhvi, poté jde do prodeje.
Slámově žlutá barva se zlatým jiskřením. Bohatá a nezaměnitelná vůně zralého ovoce, připomíná máslovou hrušku, jablko a i exotické ovoce - banán a ananas.
Chuť lahodná, intenzivní, přitom harmonická. Velmi mnohostranné použití: jako aperitiv, k lehkým nebo rybím předkrmům, může však doprovázet všechny chody jídla, až po dezert.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.