Sangioveto Toscana Rosso IGT.

Neohodnoceno
 
 
Hrozny z Montebello a Argenina vinic, které byly vysázeny bezprostředně po 2. světové válce produkují zcela vyjímečné hrozny Sangiovese, jsou určené pouze pro výrobu tohoto vína. Jednoodrůdové víno 100% Sangiovese. Toto víno bylo vyrobeno na počest a v souladu s tradicí a filozofií tohoto vinařství, která sahá až do středověku. Vyrábí se pouze v nejlepších ročnících a opět je to certifikovaná bioprodukce. Expozice vinic je na jihozápad v nadmořské výšce 350 metrů. Samozřejmostí je tříděný ruční sběr, který začíná v první polovině měsíce října. Macerace na slupkách probíhá 4 až 5 týdnů. Víno zraje v francouzkých barique po dobu nejméně 12 měsíců, pak ještě 6 měsíců v láhvi. Velice limitovaná výroba – 6.000 láhví. Barva je tmavě rubínová s odstíny fialové. Velmi intenzivní vůně po balsamicu, koření, červeném ovoci, hřebíčku a vanilce. Na patře odhaluje své velké struktury, suché a pikantní, které je podpořeno vyváženou kyselinkou. Víno s velkým potencionálem stárnutí, vhodné k archivaci.
Cena 1 291 Kč / ks bez DPH
1 562 Kč / ks
Značka Badia a Coltibuono
Kategorie červená vína
Zvolte variantu
Kód produktu 2590/200 ročník: 2007 Skladem 1 562 Kč / ks
1 291 Kč bez DPH
   
Kód produktu 2590/201 ročník: 2009 Skladem 1 562 Kč / ks
1 291 Kč bez DPH
   
Kód produktu 2590/202 ročník: 2011 Skladem 1 562 Kč / ks
1 291 Kč bez DPH
   
 

Hrozny z Montebello a Argenina vinic, které byly vysázeny bezprostředně po 2. světové válce produkují zcela vyjímečné hrozny Sangiovese, jsou určené pouze pro výrobu tohoto vína.

Jednoodrůdové víno 100% Sangiovese.

Toto víno bylo vyrobeno na počest a v souladu s tradicí a filozofií tohoto vinařství, která sahá až do středověku. Vyrábí se pouze v nejlepších ročnících a opět je to certifikovaná bioprodukce.

Expozice vinic je na jihozápad v nadmořské výšce 350 metrů. Samozřejmostí je tříděný ruční sběr, který začíná v první polovině měsíce října. Macerace na slupkách probíhá 4 až 5 týdnů. Víno zraje v francouzkých barique po dobu nejméně 12 měsíců, pak ještě 6 měsíců v láhvi. Velice limitovaná výroba – 6.000 láhví.

Barva je tmavě rubínová s odstíny fialové. Velmi intenzivní vůně po balsamicu, koření, červeném ovoci, hřebíčku a vanilce. Na patře odhaluje své velké struktury, suché a pikantní, které je podpořeno vyváženou kyselinkou. Víno s velkým potencionálem stárnutí, vhodné k archivaci.

Objem 0,75 l
Oblast Toskánsko
Ročník vína 2007, 2009, 2004

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

Prestižní vinařství ze srdce klasického Chianti, s důrazem na biologickou výrobu vína. 

Toskánské vinařství Badia a Coltibuono najdete v samém srdci oblasti Chianti Classico. V 11. století byl na jednom z nejvyšších kopců vybudován románský klášter, okolo něhož zdejší mniši vysazovali vinice a v průběhu staletí obhospodařovali několik tisícovek akrů vinic. 

V roce 1810, kdy bylo Toskánsko pod nadvládou Napoleona, však museli mniši klášter, jehož italský název Badia a Coltibuono můžeme přeložit jako „opatství dobré úrody“, opustit. Sekularizované opatství spolu s přilehlými pozemky v polovině 19. století koupil bankéř z Florencie, předek dnešních majitelů, rodiny Stucchi Prinetti.

 
Wine of Italy  Vás tímto zdvořile informuje o skutečnosti, že tento web používá soubory cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, sociální média a pro reklamní účely. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.