Melizie Irpinia IGT Passito Mastroberardino
Šetrně sbírané, pouze nejlepší hrozny z vinice Santo Stefano jsou použity pro výrobu tohoto skvělého Passita jménem Melizie.
Odrůdové složení 100% Fiano di Avellino.
Doba sušení trvá více než 2 měsíce
Kategorie: | Výběr vín |
---|---|
Region: | Kampánie |
Ročník vína: | 2012 |
Objem: | 0.375 |
Země původu: | Itálie |
Položka byla vyprodána… |
Vinice se nachází 550 metrů nad mořem. Půda je velmi bohatá na minerální látky, které dávají tomuto Passitu nezaměnitelnou chuť.
Sklizeň hroznů začíná koncem měsíce října. Vinifikace je po dobu 12 měsíců v dubových sudech a po té ještě nejméně 3 měsíci v láhvi.
Slámově žlutá barva se zlatavými odlesky. Delikátní vůně především po tabáku, sušených datlích a medu, bílých lanýžích. Na patře je zřejmá sladká chuť s krásnou kyselinkou, doprovázenou lahodnými tóny po pražených lískových oříšcích a mandlích, což je jedna z charakteristik této odrůdy.
Výborná kombinace se sýry a s dezerty.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.