Montebello Toscana IGT Badia a Coltibuono

Limitovaná edice, vyrobeno pouze 3000 ks, sběratelský kousek.

Ponořte se do vzácného toskánského cuvée, které v sobě snoubí unikátní kombinaci devíti odrůd, jako jsou Mammolo, Ciliegiolo, Pugnitello, Colorino, Sanforte, Malvasia Nera, Canaiolo, Fogliatonda a Sangiovese.
Zrozeno na nejlepších vinicích, kde se pěstují prastaré a téměř zapomenuté odrůdy, se toto víno stává skutečnou poctou regionu. Oceněné a vysoce hodnocené pro svou jedinečnost, přináší na stůl neopakovatelný zážitek a vypráví příběh o síle a rozmanitosti toskánského terroiru.

Ocenění:

Robert Parker Wine Advocate :  94bodů

 

skladem
2 190 Kč
Kategorie: červená vína
Region: Toskánsko
Ročník: 2015
Objem: 0,75 l
Odrůda: cuvée
Původ: Itálie

Montebello Toscana IGT je výjimečné víno, které svou sílu a eleganci získává z jedinečného terroiru. Půda složená ze středně tvrdého vápenitého jílu a ideální umístění vinic přispívají k jeho charakteru. Vinařství se věnuje studiu a obnově historických toskánských odrůd, a proto se víno Montebello skládá z devíti různých odrůd: Mammolo, Ciliegiolo, Pugnitello, Colorino, Sanforte, Malvasia Nera, Canaiolo, Fogliatonda a Sangiovese.

Výroba vína
Pro fermentaci jsou použity původní kvasinky, které přispívají k vyjádření komplexnosti a harmonické integrace všech odrůd. Přirozený proces fermentace zdůrazňuje jedinečnost vína.

Barva vína
Barva vína je hluboká a intenzivní s granátovými odlesky.

Aroma
Vůně vína je komplexní a bohatá, s výraznými tóny červeného ovoce, lesních plodů, bylin a koření.

Chuť
Chuť je plná, elegantní a strukturovaná s dobře integrovanými tříslovinami. Vyznačuje se dlouhou, pikantní a příjemnou dochutí.

Párování s jídlem
Montebello se skvěle hodí k pečenému červenému masu, zvěřině a vyzrálým sýrům. Díky své komplexnosti je ideální pro slavnostní příležitosti.

Doporučená teplota podávání
Ideální teplota podávání je 18 °C, která umožní plné rozvinutí aromatických látek a chuti.

Potenciál archivace
Víno má velký potenciál pro archivaci, jehož maximální doba je 15–20 let. Během zrání se jeho charakter dále rozvíjí a stává se ještě komplexnějším.

#Montebello #BadiaColtibuono #ToscanaIGT #cuvée #historické_odrůdy #Mammolo #Ciliegiolo #Pugnitello #Colorino #Sangiovese #Italské_víno #Toskánsko #červené_víno #archivace #vínorecenze #biodynamické #vzácné_víno #Montebello #Toskana #BadiaColtibuono #historische_Rebsorten #italienischer_Wein #Sangiovese #Wein_aus_der_Toskana

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

potvrzení věku 18