Rosso Veronese NAPOLEONE IGT Tenuta La Presa

Napoleone je vlajková loď vinařství La Presa. Jeho hrdý, plný charakter je zmírněn pocity zralého bobulového ovoce, díky kterému je ideální pro doplnění náročných plně ochucených jídel.
Majitelé jsou na toto víno opravdu a zcela právem hrdi!


Corvina 60% - Cabernet 20% - Merlot 20%

Vinice se nacházejí v Caprino Veronese a hrozny se sklízí v prvních deseti dnech v září. 

skladem
Značka: Tenuta La Presa
799 Kč
Kategorie: červená vína
Region: Benátsko
Ročník vína: 2013
Alkohol obj. %: 14,5
Objem: 0,75 l
Země původu: Itálie

TECHNIKA VÝROBY : Appassimento (sušení) po dobu 2-3 měsíců v 6 kg přepravkách. Studená macerace hroznů při teplotě pod 10°C po dobu 5-6 dnů s každodenním přečerpáváním. Přirozený nárůst teploty až na 23 °C se zintenzivněním přečerpávání a zahájením alkoholového kvašení. Odsávání a uzavírání alkoholového kvašení v tepelně upravených nerezových tancích. Přirozená stabilita vinného kamene. Zrání po dobu minimálně 30 měsíců ve velkých dubových sudech a barikových sudech různých velikostí a původu (Slavonie, Francie a Severní Amerika).

Napoleone je ve skle prezentován v silném rubínově červeném rouchu. Okamžitě zahalí nos do komplexního buketu, ve kterém se střídají sladké a přesvědčivé náznaky zralého bobulovitého ovoce (jahoda, malina a červená třešeň) s temnějšími tóny dýmkového tabáku, sušených ostružin, kakaového prášku a nádechem lékořice. 

Vstup na patře je hřejivý a odhaluje důležitou strukturu tohoto vína, ve kterém jsou sametové třísloviny dobře vyváženy kyselinkou, která příjemně prostupuje celým douškem. Zajímavá dochuť v podobě ovoce a okvětních lístků červených růží.

Napoleone je silné víno, ale dokáže si zachovat svou eleganci. Napoleone se hodí k propracovaným červeným masům, pečeným v troubě nebo na grilu, se svým důležitým tělem se hodí jak ke zvěřině, tak k uzrálým sýrům.

Zbytkový cukr: 5 g/l

Celková kyselina: 5,65 g/l 

Podáváme při teplotě 16 - 18°C.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: