Il Corto Rosso di Toscana IGT Fattoria di Basciano

Zažijte unikátní chuť Toskánska s cuvée z 90% Sangiovese a 10% Cabernet Sauvignon.
Již od roku 1993 se vinař Paolo Masi věnuje samostatné vinifikaci této výjimečné vinice, z níž pochází osobité červené.
Jeho kvalitu potvrzují i vysoká ocenění od Jamese Sucklinga: 93/100 pro ročník 2018 a 92/100 pro ročník 2019.
Nechte se okouzlit harmonií a elegancí, která snoubí to nejlepší z toskánských odrůd.
Vynikající volba pro náročné.

620 Kč
Kategorie: červená vína
Region: Toskánsko
Ročník: 2018, 2019
Alkohol %: 15,0
Objem: 0,75 l
Odrůda: Cabernet Sauvignon, Sangiovese
Původ: Itálie
Ročník: 2018
skladem
620 Kč
Ročník: 2019
skladem
620 Kč

 

 Představuje osobité červené víno, jehož unikátnost spočívá v samostatné vinifikaci vybrané vinice od roku 1993 z iniciativy Paola Masiho.
Získalo vysoká ocenění, například 93/100 od Jamese Sucklinga pro ročník 2018 a 92/100 pro ročník 2019.

Region a jeho specifika
Hrozny pro vznikají převážně z oblasti Rufina, charakteristické chladnějším klimatem a jílovito-vápencovými půdami. Tyto podmínky přispívají k pomalejšímu zrání a komplexnějšímu vývoji aromatických látek v hroznech.

Unikátní vlastnosti vína
Specifický přístup k vinifikaci vybrané vinice a současná sklizeň i zpracování odrůd Sangiovese a Cabernet Sauvignon vytváří víno s jedinečným projevem terroir a odrůdového charakteru.

Výroba vína
Sklizeň a vinifikace obou odrůd probíhá současně. Fermentace probíhá při kontrolované teplotě (25-28 °C) s macerací na slupkách trvající přibližně 25 dní. Jablečno-mléčná fermentace probíhá v nerezových tancích. Následuje 18měsíční zrání ve francouzských dubových sudech (z poloviny nových a z poloviny již použitých) a 6měsíční zrání v láhvi.

Odrůdové složení
Tvoří jej z 90 % Sangiovese a z 10 % Cabernet Sauvignon.

Barva vína
Tmavě rubínově červená barva s intenzivní hloubkou.

Aroma
Intenzivní a komplexní buket s dominantními vůněmi zralých bobulí a třešní, elegantně doplněnými o náznaky vanilky, pocházející z barikového zrání.

Chuť
V chuti je plné a bohaté, s hedvábně zralými taniny, které dodávají strukturu a eleganci. Závěr je dlouhý a příjemný s ovocnými a vanilkovými tóny.

Párování s jídlem
Skvěle se snoubí s bohatými masitými pokrmy, jako je hovězí steak, pečená jehněčí kýta, zvěřina a také s vyzrálými sýry. Ideální pro výjimečné večeře a slavnostní příležitosti.

Doporučená teplota podávání
   16-18 °C.

Potenciál archivace
Má dobrý potenciál k dalšímu zrání v láhvi. Doporučuje se vychutnat po 3-7 letech od lahvování, kdy se jeho komplexnost a elegance plně rozvinou. Maximální doba archivace může dosáhnout 10-12 let za optimálních skladovacích podmínek.

#IlCorto #RossoToscana #FattoriaDiBasciano #SangioveseCabernet #SuperToskánské #italskevino #cervenevino #vino #ocenenevino #kvalitnivino #degustacevina #vinnytip #vinoteka #redwine #tuscanywine #italianwine #wein

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola