Spumante AQUARIUS Extra Dry Valdo Spumanti
Představte si mistrovské spojení benátských odrůd Garganega a Glera (50/50) v podobě velmi povedeného spumante Blanc de Blancs.
Visionářská spolupráce s newyorskou umělkyní Ceci Johnson zrodila nádhernou láhev s motivem oceánu, unikátní dílo, které nyní můžete obdivovat a především ochutnat.
Kategorie: | bílá vína šumivá |
---|---|
Region: | Benátsko |
Alkohol %: | 11,0 |
Objem: | 0,75 l |
Odrůda: | Garganega, Glera |
Původ: | Itálie |
Severovýchod Benátska, vyhlášená oblast pro pěstování Garganegy a Glery.
Spojení tradičního vinařství s moderním uměleckým pojetím. Láhev s motivem oceánu, výsledek spolupráce s newyorskou umělkyní Ceci Johnson. Blanc de Blancs charakter.
• Výroba vína
Přírodní metoda Charmat s tříměsíční fermentací v tancích. Následné zrání v láhvi. Pečlivý výběr hroznů Garganega a Glera v poměru 50/50. Vinice situovány v prvotřídních polohách.
• Barva vína
Slámově žlutá barva s velmi světlým odstínem, vynikající čirost. Dlouhotrvající perlivost s jemnými, drobnými bublinkami.
• Aroma
Ovocná vůně s dominantními tóny zeleného jablka, svěží a delikátní.
• Chuť
Jemná a harmonická chuť s vyváženou kyselinkou. Příjemná svěžest a elegantní projev. Dlouhotrvající perlení dodává na lehkosti a pitelnosti.
• Párování s jídlem
Ideální jako aperitiv pro povzbuzení chuti. Skvěle se hodí k lehkým předkrmům, salátům, rybám a mořským plodům. Vhodné pro každodenní radost i slavnostní příležitosti.
• Doporučená teplota podávání
6-8 °C pro optimální uvolnění aromatických látek a svěží chuť.
• Potenciál archivace
Doporučuje se vychutnat v relativně krátké době, do 1-2 let, aby si zachovalo svou svěžest a ovocný charakter.
#Aquarius #Spumante #BlancdeBlancs #Valdo #Glera #Garganega #ItalskéVíno #Šumivé #CeciJohnson #Oceán #UměníVíno #Aperitiv #Oslava #Víno #CzechRepublic #Slovakia #Bublinky #ItalianSparklingWine #Europe #WineArt #FineBubbles
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.