Vin Santo del Chianti Rufina DOC Fattoria di Basciano

Sladká esence sluncem zalitých toskánských svahů. Jedinečné dezertní víno z oblasti Chianti Rufina. Vyrábí se z tradičních bílých odrůd Trebbiano Toscano a Malvasia del Chianti. Zaujme bohatou paletou chutí a vůní sušeného ovoce, ořechů a medu. Jeho sametová textura a dlouhý závěr pohladí vaše smysly.
Ideální společník k dezertům, sýrům s modrou plísní či jen tak k vychutnání si vzácné chvíle.
Nechte se okouzlit výjimečností tohoto toskánského pokladu

 

skladem
659 Kč
Kategorie: dezertní vína
Region: Toskánsko
Ročník: 2015
Alkohol %: 15,5
Objem: 0.375
Odrůda: Malvasia del Chianti, Trebbiano Toscano
Původ: Itálie

Sladký poklad z Chianti Rufina, oblasti s chladnějším klimatem a jílovito-vápencovou půdou, ideální pro aromatické bílé odrůdy.
Tradiční dezertní víno s historickými kořeny, symbol toskánské pohostinnosti.

Výroba vína
Ručně sbírané hrozny Trebbiano Toscano a Malvasia del Chianti se suší na rohožích ("stuoie") pro koncentraci cukrů. Pomalá fermentace a zrání v malých dřevěných sudech ("caratelli") po dobu několika let.

Barva vína
Intenzivní jantarová až zlatavá barva s vysokou viskozitou, svědčící o bohatosti extraktu a cukru.

Aroma
Komplexní vůně sušených meruněk, fíků, medu, vlašských ořechů a jemných květinových tónů. Dlouhá a bohatá aromatická perzistence.

Chuť
Sametově sladká, ale vyvážená příjemnou kyselinkou. Dominují tóny sušeného ovoce, karamelu a ořechů s dlouhým, hřejivým závěrem.

Párování s jídlem
Ideální k tradičním toskánským cantuccini, sýrům s modrou plísní, foie gras nebo jako meditativní víno samotné. Zvláštní pro slavnostní příležitosti.

Doporučená teplota podávání
Podávejte chlazené při teplotě 12-14°C.

Potenciál archivace Má vynikající archivační potenciál, může zrát desítky let a získávat na komplexnosti.

#VinSanto #ChiantiRufina #DezertníVíno #SladkéVíno #Toskánsko #ItalskéVíno #Trebbiano #Malvasia #SušenéOvoce #Ořechy #Med #Caratelli #Cantuccini #ModrýSýr #FoieGras #SladkáToskánska #VzácnéVíno

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola