II Favot, Langhe Nebbiolo D.O.C.

Neohodnoceno
 
 
Jednoodrůdové Nebbiolo (klony Michet and Lampia) vypěstované na minimálně 20letých keřích na různých vinicích. Ruční sklizeň hroznů probíhá v polovině října se selekcí hroznů přímo na vinici. V nerezovém tanku zůstává mošt na slupkách 6 - 8 dnů a je opakovaně promícháván, v průběhu této doby proběhne alkoholová fermentace. Víno dál zraje 5 - 6 měsíců v nerezovém tanku a následně dalších 18 měsíců v nových barikových sudech. Uvedeným postupem víno získá světlejší, přesto dostatečnou, barvu a znatelně měkčí tříslo.
Cena 1 322 Kč bez DPH
1 600 Kč
Značka Aldo Conterno
Kategorie červená vína
Zvolte variantu
Kód produktu 194-12 Ročník vína: 2012 Skladem 1 600 Kč
1 322 Kč bez DPH
   
Kód produktu 2854/201 ročník: 2013 Skladem 1 600 Kč
1 322 Kč bez DPH
   
 

Jednoodrůdové Nebbiolo (klony Michet and Lampia) vypěstované na minimálně 20letých keřích na různých vinicích.

Ruční sklizeň hroznů probíhá v polovině října se selekcí hroznů přímo na vinici. V nerezovém tanku zůstává mošt na slupkách 6 - 8 dnů a je opakovaně promícháván, v průběhu této doby proběhne alkoholová fermentace. Víno dál zraje 5 - 6 měsíců v nerezovém tanku a následně dalších 18 měsíců v nových barikových sudech.

Uvedeným postupem víno získá světlejší, přesto dostatečnou, barvu a znatelně měkčí tříslo.

Objem 0,75 l
Oblast Piemontsko
Ročník vína 2011, 2012

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .


Rodina představuje pro Conternovi středobod všech jejich aktivit. Pět generací věnovalo své životy vínu, což vtisklo do jejich duší úctu k jedinečnosti krajiny, jejíž charakter je pevně vtisknut do vína.

Vinařství Poderi Aldo Conterno se rozkládá v oblasti Bussia ve vesnici Monteforte d´Alba, která je skutečným srdcem nejtypičtější oblasti výroby Barola. Pro výrobu vína jsou používány výhradně vlastní hrozny z 25 ha vinic rozkládajících se v nadmořské výšce okolo 400 m n.m. s jižní a jihozápadní orientací. Půda je převážně šedavě písčitá, místy vystřídaná bílým až namodralým vápenitým  jílem.

Jedinečné vinice CicalaColonnello a Romirasco si svojí kvalitou zaslouží označení cru a z jejich hroznů se vyrábí vína vyjadřující nenapodobitelný terroir. Každá z těchto vinic představuje vlastní mikrokosmos a pouze na základě jeho hluboké znalosti a vinařské zkušenosti je možno jej vtěsnat do láhve špičkového Barola.

Fermentace probíhá v nerezových tancích při kontrolované teplotě. Barolo je školeno v tradičních sudech ze slovinského dubu, zatímco další vína ve francouzském bariku.

 
Wine of Italy  Vás tímto zdvořile informuje o skutečnosti, že tento web používá soubory cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, sociální média a pro reklamní účely. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.