Barolo D.O.C.G., Vigna Bussia, Riserva

Neohodnoceno
 
 
Barolo z lokality Bussia v provedení Riserva, která se dělá jenom ve velmi příznivých ročnících. Všeobecně v Itálii přívlastek Riserva u vína znamená, že víno leží na sudu minimálně o 1 rok déle, než v normálním provedení. U této Riservy to však neplatí. První tři roky není rozdíl mezi normálním Barolem a Riservou. Teprve když je Sergio Barale jistý, že se jedná o mimořádný ročník a vynikající víno, část vína stočí do 54,0 l demižonů, kde víno další 2 roky zraje a se zjemňuje a teprve poté se víno lahvuje. Tak vzniká vynikající Barolo Riserva u Sergia Baraleho. Skvělé Barolo vyrobené tradičním způsobem. Dlouhověké.
Cena 2 004 Kč / ks bez DPH
2 425 Kč / ks
Značka Barale Fratelli
Kategorie červená vína
Zvolte variantu
Kód produktu 3115-07 ročník: 2007 Skladem 2 425 Kč / ks
2 004 Kč bez DPH
   
Kód produktu 3115-09 ročník: 2009 Skladem 2 425 Kč / ks
2 004 Kč bez DPH
   
 

Barolo z lokality Bussia v provedení Riserva, která se dělá jenom ve velmi příznivých ročnících. Všeobecně v Itálii přívlastek Riserva u vína znamená, že víno leží na sudu minimálně o 1 rok déle, než v normálním provedení. U této Riservy to však neplatí. První tři roky není rozdíl mezi normálním Barolem a Riservou. Teprve když je Sergio Barale jistý, že se jedná o mimořádný ročník a vynikající víno, část vína stočí do 54,0 l demižonů, kde víno další 2 roky zraje a se zjemňuje a teprve poté se víno lahvuje. Tak vzniká vynikající Barolo Riserva u Sergia Baraleho.

Skvělé Barolo vyrobené tradičním způsobem. Dlouhověké.

Objem 0,75 l
Oblast Piemontsko
Ročník vína 2007, 2004

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

Historické vinařství Barale Fratelli se sídlem v samotném centru Barola vede nyní Sergio Barale v autentickém klasickém stylu. Většina mladých vinařských expertů, sommelierů a tudíž i vydavatelé různých vinařských časopisů a průvodců, upřednostňují v posledních desetiletích moderní způsob výroby Barola, které je tímto způsobem především dříve připraveno k pití. Myslím, že celkem poprávu to Sergio Barale cítil jako určitou diskriminaci, a proto se rozhodl neposkytovat své vzorky vín pro různá hodnocení. Proto jsme jeho skvělá vína nemohli najít v běžných průvodcích o italských vínech jako je Gambero Rosso (s výjimkou Veronelliho),  popř.  v mezinárodních časopisech jako Decanter, Wine Spectator atd. Nicméně své rozhodnutí už částečně korigoval.

 

 
Wine of Italy  Vás tímto zdvořile informuje o skutečnosti, že tento web používá soubory cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, sociální média a pro reklamní účely. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.