Chardonnay CARDELLINO DOC Elena Walch

  • Alto Adige DOC
  • 100% Chardonnay 
  • Potenciál stárnutí: 3 - 7 let
  • Teplota podávání a párování jídla: Lehce chlazené, 11 - 14 ° C První jídla, uzený losos a jiné uzené druhy ryb, těstoviny, zejména ty se smetanovými omáčkami, smažené ryby v strouhance nebo těstíčku, nebo samostatně jako aperitiv
odesíláme ihned
Značka: Elena Walch
670 Kč
Kategorie: bílá vína
Objem: 0,75 l
Region: Jižní Tyrolsko
Ročník vína: 2018, 2019
  • Jemné lisování, statické čiření, následované fermentací s řízenou teplotou (20 ° C), po níž je víno několik měsíců udržováno na jemných kalích. Část vína (15%) se fermentuje ve francouzských dubových barikových sudech, kde na kalech zraje dalších pět měsíců. Ke konečnému promíchání dochází na jaře a víno je před uvolněním následně zraje v lahvích

  • Chardonnay „Cardellino“ má slámově žlutou barvu, má komplexní ovocnou vůni, citrusovou a pomerančovou slupku, trochu limetkového květu, minerální plnost a kořeněný nádech tabáku. Na patře tato klasika od Eleny Walchové překvapuje vzrušující svěžestí a pikantní minerálností, elegancí a šťavnatou délkou. Příjemné, osvěžující a pitné.

 

Příběh:

Chardonnay "Cardellino" bylo prvním vínem Eleny Walch a je dodnes nejoblíbenějším vínem vinařské usedlosti.
Podle starého příběhu si stehlík - „cardellino“ - staví své hnízdo pouze ve vinicích Chardonnay a v jiných odrůdách nehnízdí!
Elena Walch věnovala svůj debut s elegantním a charakteristickým Chardonnay právě tomuto věrnému ptáčkovi. Víno, které si svým frash pojetím získalo mnoho milovníků minerality spojené s hedvábnou a velmi pozoruhodnou strukturou.
Chardonnay "Cardellino" se již dávno stalo se v Jižním Tyrolsku (Alto Adige) klasikou a je stále nejoblíbenějším vínem u rodiny Walch.

Víno, kterému člověk zůstává věrný stejně, jako Cardellino svým hnízdům ve vinicích s odrůdou Chardonnay.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: