Chianti Classico Gran Selezione SAN LORENZO DOCG Magnum Castello di Ama

 Impozantní magnum láhev dá vyniknout tomuto skvělému Chianti Classico Gran Selezione!

Castello di Ama San Lorenzo je pojmenováno po malebném údolí San Lorenzo při pohledu z Villa Pianigiani a Villa Ricucci z 18. století.

Výraz Sangiovese se mísí s menším množstvím odrůd Merlotu a Malvasia Nera ( 80% Sangiovese, 13% Merlot and 7% Malvasia Nera ).

Charakteristickými znaky tohoto komplexního vína jsou jemnost, elegance, intenzita, délka a svěžest.

skladem
Značka: Castello di Ama
5 750 Kč
Kategorie: Výběr vín
Region: Toskánsko
Ročník vína: 2016, 2019
Objem: 1,5 l
Země původu: Itálie

Víno Chianti Classico Gran Selezione San Lorenzo se vyrábí z nejlepších hroznů pěstovaných na historických vinicích:
Bellavista, Casuccia, San Lorenzo a Montebuoni.

Castello di Ama "San Lorenzo" má pozoruhodnou schopnost vyvíjet se, rozvíjení aromatické složitosti a příkladné intenzity v průběhu času.

Barva: čistě rubínově červená
Vůně: ovocná s třešňovými a jahodovými tóny. Některé terciární náznaky připomínají kůži.
Chuť: uzrálé červené plody, šťavnaté, zajímavé a dlouhotrvající. Taniny (třísloviny) jsou zralé a jemné. 
Dochuť vyjadřuje živou svěžest s tóny tmavě červených plodů, mokré půdy a dřeva.

Ročník 2016:

Alkohol: 13,50%
Celková kyselinka: 5,0 g/l
Zbytkový cukr: <0,5 g/l
Extract (výtažek): 30,1 g/l

Ocenění: Wine Spectator 95 b., Decanter 95-97 b., James Suckling 94 b.

Vinifikace: Vinifikace byla zahájena prostřednictvím okolních kvasinek, zvlášť pro každou odrůdu vinné révy, v ocelových nádržích při kontrolované teplotě mezi 30 ° a 33 ° C, s ručním přečerpáváním a celkovou dobou 22 dní pro Sangiovese, 25 dní pro Merlot a 26 dní pro Malvasia Nera. Po prvním vypuštění bylo víno převedeno do barikových sudů pro jablečno-mléčnou fermentaci.

Spojení tří odrůd se odehrává na konci jablečno-mléčné fermentace. 
Poté je víno převedeno do dubového barikového sudu - z toho 22% nových - po dobu přibližně 12 měsíců.
Toto víno bylo plněno do lahví v červenci 2018.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: