Chianti Classico Gran Selezione "SAN LORENZO" DOCG Castello di Ama

Castello di Ama San Lorenzo je pojmenováno po malebném údolí San Lorenzo při pohledu z Villa Pianigiani a Villa Ricucci z 18. století.

Výraz Sangiovese se mísí s menším množstvím odrůd Merlotu a Malvasia Nera ( 80% Sangiovese, 13% Merlot and 7% Malvasia Nera ).

Charakteristickými znaky tohoto komplexního vína jsou jemnost, elegance, intenzita, délka a svěžest.

Značka: Castello di Ama
1 635 Kč
Kategorie: Typ vína
Objem: 0,75 l
Region: Toskánsko
Ročník vína: 2016
ročník: 2016
odesíláme ihned
1 635 Kč

Toto víno se vyrábí z nejlepších hroznů pěstovaných na historických vinicích:
Bellavista, Casuccia, San Lorenzo a Montebuoni.

Castello di Ama "San Lorenzo" má pozoruhodnou schopnost vyvíjet se, rozvíjení aromatické složitosti a příkladné intenzity v průběhu času.

Barva: čistě rubínově červená
Vůně: ovocná s třešňovými a jahodovými tóny. Některé terciární náznaky připomínají kůži.
Chuť: uzrálé červené plody, šťavnaté, zajímavé a dlouhotrvající. Taniny (třísloviny) jsou zralé a jemné. 
Dochuť vyjadřuje živou svěžest s tóny tmavě červených plodů, mokré půdy a dřeva.

Ročník 2016:

Alkohol: 13,50%
Celková kyselinka: 5,0 g/l
Zbytkový cukr: <0,5 g/l
Extract (výtažek): 30,1 g/l

Ocenění: Wine Spectator 95 b., Decanter 95-97 b., James Suckling 94 b.

Vinifikace: Vinifikace byla zahájena prostřednictvím okolních kvasinek, zvlášť pro každou odrůdu vinné révy, v ocelových nádržích při kontrolované teplotě mezi 30 ° a 33 ° C, s ručním přečerpáváním a celkovou dobou 22 dní pro Sangiovese, 25 dní pro Merlot a 26 dní pro Malvasia Nera. Po prvním vypuštění bylo víno převedeno do barikových sudů pro jablečno-mléčnou fermentaci.

Spojení tří odrůd se odehrává na konci jablečno-mléčné fermentace. 
Poté je víno převedeno do dubového barikového sudu - z toho 22% nových - po dobu přibližně 12 měsíců.
Toto víno bylo plněno do lahví v červenci 2018.

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: